Adriano Goldschmied: de Godfather van Denim

Adriano Goldschmied is een Italiaanse modedesigner die in het wereldje een naam als een klok is. Dit voornamelijk door de focus te hebben gelegd op denim jeans van een hoge kwaliteit. Een van de geesteskinderen van de man is dan ook het label Adriano Goldschmied opgericht in 2000.

Kwaliteitsjeans

Het merk Adriano Goldschmied maakt en verkoopt jeans voor zowel mannen als vrouwen. De nadruk ligt vanzelfsprekend op een onverslaanbare kwaliteit met ontzettend veel aandacht voor de pasvorm. Geen wonder dan ook dat heel wat Amerikaanse filmsterren te bewonderen zijn met jeans van Adriano Goldschmied aan. Denk maar aan Oprah Winfrey en Eva Longoria. Het merk toont voornamelijk aan dat het idee dat een jeans een jeans is volledig fout is. Er zitten gigantische verschillen in look, feel en afwerking van dit type kledingstuk en Adriano Goldschmied bewijst dat met gemak.

Voor elk wat wils

De denim-guru is dat niet voor niets geworden. Het spreekt dan ook voor zich dat het merk met zijn eigen naam voor ieder wat wils heeft. Met prachtige bewassingen en hoogwaardige bewerkingen gaan de jeans van Adriano Goldschmied van klassiek tot trendy en modern. De enige constante hier? De onafgebroken hoge kwaliteit. Waar in het begin de focus voornamelijk lag op mannenkleding is ook bij Adriano Goldschmied die nauwe blik uitgebreid naar beide geslachten omvattend. En gelukkig maar! Benieuwd naar hoe dat er nu uitziet zo’n echte denim jeans van hoge kwaliteit? Neem dan eens een kijkje op Pauw.com.