Bella Italia: Santoni schoenen

Het Italiaanse schoenenmerk Santoni is een traditioneel bedrijf dat nog echt op ambachtelijke en authentieke wijze hun ziel in de schoenen legt. Het motto is dan ook weinig verbazingwekkend “schoenen die de ziel van de maker blootleggen”. Een motto dat het bedrijf als gegoten zit en je meteen alles zegt wat je moet weten over dit kwaliteitsvol Italiaans schoenenmerk.

Een kleine geschiedenis

In Italië heerst nog altijd het geloof dat een persoonlijke, ambachtelijke aanpak de beste manier is. Het is een land waar de industrialisering van heel wat sectoren op heel wat verzet kon rekenen. Een land waar ambachtslieden en bij uitbreiding zelfs de hele bevolking nog altijd zweren bij de manier van werken van de grootouders en ver daarvoor. Dat is dan ook het idee achter Santoni. Schoenenmaker Andrea Santoni was geen fan van de machinale productie van schonen die in de jaren ’70 doorheen het land trok en richtte in Corridonia Santoni op met één doel: terugkeren naar het oude ambacht van de meester schoenmaker. Op Oger.nl kan je met eigen ogen zijn handgemaakte creaties bekijken.

Santoni schoenen

We zijn nu zowat 40 jaar later en Andrea heeft zijn zoektocht naar perfectie nog steeds niet opgegeven. Elke schoen die gemaakt wordt in het bedrijf wordt door hemzelf gecontroleerd. Santoni is zo hard bezig met het unieke karakter van de schoen dat er zelfs een eigen methode werd ontwikkeld om de schoenen in te kleuren: het befaamde patina. Benieuwd naar een schoen van de meester? Oger.nl biedt een ruim assortiment aan.