Brunello Cucinelli’s ethisch verantwoorde designmode bij Pauw.com

Veel modeliefhebbers met een voorkeur voor Italiaans topdesign hechten niet alleen aan stijlvolle kleding maar ook aan een merk dat ethisch verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Zij leiden hun leven met respect voor mens en milieu en voelen zich verbonden met bedrijven en merken die handelen volgens diezelfde filosofie. Zo’n combinatie van Italiaanse mode en ethiek is te vinden bij het gerenommeerde merk Brunello Cucinelli.

In het middeleeuwse dorpje Solomeo, verscholen in het glooiende landschap van Umbrië, begon kledingontwerper Brunello Cucinelli in 1982 zijn eigen kledingatelier, gebaseerd op de gedachte dat niet rijkdom of macht maar de mens centraal moest staan. Sterk beïnvloed door filosofen als Socrates en Seneca ontwikkelde hij zijn kledinglijn volgens het principe van humanistisch ondernemen: winst moet altijd samengaan met aandacht voor mens en milieu. Volgens zijn visie is het creëren van designkleding verbonden met het herstellen en vergroten van de schoonheid van onze wereld. Dat de kledingontwerper dit serieus meent en ook wil toepassen blijkt uit de jaarlijkse donatie van 20 procent van de bedrijfswinst aan zijn Brunello Cucinelli Foundation voor goede doelen. De prachtige, nog steeds volledig met de hand gemaakte kleding van dit sympathieke merk is in Nederland verkrijgbaar bij Pauw.com.

In de webshop vallen meteen de schitterende cashmere shawls op waar Brunello Cucinello beroemd mee is geworden. Bekijk ook eens de collectie vesten en truien gemaakt van de beste kwaliteit wol. Naast kleding biedt Pauw.com een ruim assortiment schoenen, riemen en tassen van dit elegante en sportieve merk.