Exclusief Italiaans modemerk Caruso verkrijgbaar bij Pauw.com

Iedereen die ooit door het prachtige Noord-Italiaanse landschap heeft gereisd – misschien wel in zo’n fraaie, klassieke Alfa Spider – weet het: de overvloed aan schitterende natuur, magnifieke kunst en verfijnde gastronomie maakt een onuitwisbare indruk. De streek langs de oevers van de Po, met zijn schilderachtige dorpjes, is ook de bakermat van de beste Italiaanse kledingmerken. In het plaatsje Soragna, vlak bij Parma, staat de Fabbrica Sartoriale Italiana, de thuishaven van het gerenommeerde kledingmerk Caruso.

In 1958 verhuisde kleermaker Raffaele Caruso van Napels naar het kleine Soragna en opende daar, samen met zijn vrouw en zus, en eigen atelier. Caruso’s combinatie van traditionele Napolitaanse technieken en moderne Milanese stijl werd al snel zeer geliefd onder de alsmaar groeiende clientèle van welgestelde boeren en landeigenaren. Het merk heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een toonaangevende naam op het gebied van exclusieve Italiaanse herenkleding. De gehele collectie wordt ook nu nog steeds in Soragna gemaakt van de hoogste kwaliteit stoffen. In een recent interview omschrijft de huidige directeur, Umberto Angeloni, zijn klanten als veeleisende gentlemen die veel belang hechten aan waardevolle en authentieke mode terwijl ze niet geïnteresseerd zijn in begrippen als ‘duur’ en ‘trendy’. In Nederland is de herenkleding van Caruso verkrijgbaar bij webwinkel Pauw.com.

In de Caruso Shop van Pauw.com is een prachtige collectie pakken en jasjes te vinden, gemaakt van wol en linnen. Bekijk ook de stijlvolle smoking in een donkerblauwe tint met fraaie handgemaakte details en klassiek contrasterende zwarte zijden revers en biezen op de pijpen.