Fietshandschoenen: geen overbodige luxe

Fietsen is leuk, maar hoe je een fiets ook gebruikt, we zoeken altijd naar enige mate van comfort en bescherming. Een sportfiets vraagt om wat specifiek materiaal, vooral omdat je daar meestal heel wat langer op zit dan bij een stadsfiets voor praktisch gebruik. En zo passen we zaken aan qua fiets en ook qua kleding, waarbij het gebruik van fietshandschoenen beslist aan te raden is.

De functionele voordelen van fietshandschoenen
• Ten eerste is er natuurlijk het comfort. Je steunt met je handen op het stuur en dat is hard tegen hard. Handschoenen absorberen dan niet alleen een deel, het zorgt tevens voor een betere grip en voor de opvang van zweet.
• Diezelfde vulling en stevigheid van de handschoen heeft ook een schok dempend effect. Hoewel Nederland een goed onderhouden fietsnetwerk op basis van asfalt heeft, zijn er nog straten en paden genoeg die niet zo lekker rijden.
• Met een sportfiets ga je meestal wat harder, of begeef je je op ruigere paden. Mocht je dan vallen, dan probeer je vaak je val te breken met je handen. Een goede bescherming kan dan veel leed voorkomen.

Soorten fietshandschoenen
• Het standaard type, gekenmerkt door de afgeknipte vingertoppen. Blote vingers bieden meer gevoel bij het remmen en schakelen, terwijl er tegelijkertijd een goede doorluchting aanwezig blijft
• Winterfietshandschoenen: dit zijn wel gesloten handschonen, die ook nog eens waterdicht en waterafstotend zijn om te zorgen dat je niet met verkleumde vingers komt te zitten.

Tenslotte nog dit: laat je bij de aanschaf van fietshandshoenen goed voorlichten door de mensen van sport44 en schaf, als het even kan, twee paar aan, die volledig aan jouw wensen voldoen.