Jacob Cohen: topjeans, topmerk

De jeansbroek is een kledingstuk dat je terug zult kunnen vinden in zowat elke kleerkast. Dat hoeft ook niet te verbazen: een jeansbroek is een alledaags kledingstuk dat bij zo goed als alles past. Sinds de intrede van de jeansbroek is deze dan ook in geen tijd het best verkopende en meest herkenbare kledingstuk ter wereld geworden. De vraag rijst dan ook: hoe kan je je als drager van een jeansbroek nog onderscheiden?

Jacob Cohen

Het antwoord op die vraag is zonder enige twijfel gaan voor een topmerk. Op het eerste zich lijken jeansbroeken immers min of meer op elkaar maar niets is minder waar. Er zijn gigantische verschillen in de kwaliteit van de gebruikte materialen, de duurzaamheid en de afwerking. Het is wat het verschil maakt tussen een stijlvolle jeans die perfect past rond jouw lichaam en een jeans die na enkele keren dragen al terug de prullenmand in kan. Jacob Cohen is een dergelijk merk van jeans.

Italiaanse jeans

Jacob Cohen is ondanks de internationaal klinkende naam een echt Italiaans jeansmerk dat in 1985 opgericht werd door Nicola Bardelle. De Italiaanse meester kleermaker legde vanaf het begin de accenten op topmaterialen en handgemaakte pareltjes. In 2003 kwam zijn zoon Tato Bardelle aan het bewind die nog meer de focus verschoof richting het luxe segment met ook veel aandacht voor de ideale pasvorm. Benieuwd naar hoe die passie voor kleren en kwaliteit er dan exact uitziet? Op Pauw.com vind je een hele selectie terug.