Pantalon: essential in de kast

Een pantalon is, zoals iedere stijlguru ongetwijfeld kan vertellen, een onmisbaar deel van een goede outfit. Een goed gemaakte, kwaliteitsvolle en mooie pantalon is wat een pak een pak maakt en toch net die extra touch geeft die een outfit nodig heeft. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de pantalon en de rest van de outfit met elkaar matcht. Dit nalaten zal immers zorgen voor een onafgewerkte look wat beslist niet de bedoeling kan zijn. Het is dan ook een evidentie dat er heel wat zaken zijn om rekening mee te houden bij de aanschaf van een pantalon.

Enkele tips

Een eerste zaak om op te letten is de lengte van de pantalon. Als deze te lang is straalt dat onverzorgdheid en nonchalance uit terwijl je er met een te korte pantalon toch altijd wat als een clown bijloopt. De goede lengte is tot aan de rand van de schoenen en niet verder dan wel korter. Vermijd ook plooien aan de riemband en een overdaad aan knopen en zakken. Ga voor een lange, slanke broek.

De stof

Ook is het opletten geblazen bij de keuze van het materiaal van waaruit de pantalon gemaakt is. Sommige stoffen kreuken sneller en vervallen ook sneller dan anderen. Het is dan ook aangewezen je hier goed over te informeren voor de aanschaf van een pantalon. Trek gekregen in een pantalon die zonder enige twijfel van de hoogste kwaliteit is? Oger.nl heeft een ruim aanbod aan pantalons.